گیربکس های صنعتی به مرور زمان نیاز به روغن کاری یا روانکاری دارند. زیرا روانکاری گیربکس باعث افزایش طول عمر و بالا بردن راندمان می شود. ‌با توجه به اهمیت این وسیله ها در صنایع مختلف، باید نسبت به نگهداری و مراقبت از آنها توجه نمایید. در ادامه به اهمیت و دلایل روانکاری گیربکس صنعتی و روش های آن می پردازیم. سوالات خود را در زیر مقاله برای ما کامنت نمایید.

روانکاری گیربکس صنعتی

روانکاری گیربکس صنعتی

اهمیت روغن کاری گیربکس صنعتی

شاید اولین سوالی که برای شما پیش بیاید این است که روانکاری گیربکس صنعتی چه اهمیتی دارد؟! اگرچه افزایش طول عمر و بهبود عملکرد گیربکس می تواند دلیلی برای روانکاری گیربکس باشد، اما این امر اصلی ترین دلیل نیست. زیرا استفاده کردن از روغن مناسب باعث کاهش ورود عناصر مضری که به هر دلیلی به موتور دستگاه آسیب می رساند، می شوند. افزون بر آن روغن های مناسب گیربکس صنعتی می توانند سکته دنده را کاهش دهند و اصطکاک بین اجزای دنده گیربکس را نیز پایین بیاورند.

از طرفی دیگر، روغن مناسب باعث می‌شود که دما و حرارتی که از عملکرد اجزای مختلف گیربکس صنعتی نشئت می گیرد نیز کاهش پیدا کند. در نهایت باید توجه داشته باشید که روغن های گیربکس لرزش گیربکس را کاهش داده و خوردگی و سایش آن را به حداقل می رسانند. این در حالی است که عدم توجه به روغن کاری گیربکس صنعتی موجب کاهش بهره‌ وری آنها شده و طول عمر آنها را کاهش می دهد. در نتیجه شما باید روغن این دستگاه ها را در فواصل زمانی معین عوض کنید.

 

دلایل روانکاری گیربکس صنعتی چیست؟

روغن کاری و روانکاری گیربکس صنعتی به دلایل مختلفی انجام می شد. معمولا برای این که بازدهی گیربکس و دستگاه های صنعتی مختلف افزایش پیدا کند، روغن کاری این دستگاه ها را مهم تلقی می کنند. بدون وجود روغن یک گیربکس صنعتی نمی تواند به خوبی کار کند. روغن هایی که برای این دستگاه ها کاربرد دارند، اغلب در برندهای معتبر تولید می شوند و متناسب با نوع گیربکس، گیربکس خورشیدی، هلیکال و حلزونی تعیین می شود. پس باعث افزایش راندمان دستگاه‌ خواهند شد. در کل باید بدانید که جهت بهبود عملکرد، افزایش طول عمر، کاهش هزینه های مربوط به تعمیر گیربکس صنعتی و خیلی از موارد دیگر نیاز است که نسبت به روانکاری گیربکس صنعتی توجه داشته باشید.

روغن کاری گیربکس صنعتی

روغن کاری گیربکس صنعتی

زمان تعویض روغن گیربکس صنعتی

روانکاری گیربکس صنعتی باید در زمانی مناسبی انجام شود تا تاثیرات خوبی بر روی عملکرد این نوع از گیربکس ها داشته باشد. معمولا در کاتالوگ مربوط به نحوه عملکرد گیربکس صنعتی، به فواصل زمانی تعویض روغن و روانکاری این محصول نیز توجه می شود. در صورتی که به کاتالوگ دسترسی نداشته باشید، می توانید از مهندسین فنی برای اطلاع از زمان تعویض روغن و روانکاری گیربکس صنعتی کمک بگیرید. با توجه به این که چه نقاطی از گیربکس باید روغن کاری شوند، از سوی دیگر بر اساس نوع روغن برای روانکاری گیربکس صنعتی و انواع گیربکس هلیکال، خورشیدی و حلزونی می توان فواصل زمانی گوناگونی را جهت روانکاری این نوع از گیربکس ها در نظر گرفت:

روغن کاری روزانه

برخی از گیربکس های صنعتی حساسیت زیادی دارند‌. به همین دلیل مهندسین توصیه می کنند که بر طبق برنامه های داده شده در هر روز این نوع از گیربکس ها روغن کاری بشوند. معمولاً اپراتورهای دستگاه سعی می کنند، پیش از این شروع کار دستگاه آن را روغن کاری کنند.

روغن کاری هفتگی

در بعضی موارد باید به صورت هفتگی ابزارها و دستگاه های صنعتی روغن کاری شوند. گیربکس صنعتی نیز یکی از همین دستگاه ها است که باید توسط تیم روغن کاری در هر هفته چک و روغن کاری شوند. این کار کمک می کند که یک دستگاه نیاز کمتری به تعمیرات داشته باشد و بهتر هم کار کند.

روغن کاری سه ماهه و شش ماهه

در اغلب اوقات شرکت های مختلف نسبت به روغن کاری سه ماهه و ۶ ماهه گیربکس صنعتی توجه نشان می دهند. سرپرستان فنی شرکت همواره در برنامه های خود روانکاری گیربکس صنعتی را نیز ذکر می‌ کنند و تایم خاصی را برای آن در نظر می گیرند.

زمان تعویض روغن گیربکس صنعتی

زمان تعویض روغن گیربکس صنعتی

توکا طرح صفاهان، می تواند به شما در انتخاب روغن مناسب گیربکس صنعتی کمک نماید. برای ارتباط با توکا طرح با شماره های زیر تماس بگیرید.

شماره تماس: 91091019-031 و 09900086778

روش‌های روغن کاری گیربکس

در عصر حاضر روش های مختلفی جهت روانکاری گیربکس صنعتی وجود دارند که با استفاده از آنها می توان به نوعی عملکرد گیربکس های صنعتی را بهبود داد. برخی از مهم ترین روش هایی موجود، عبارتند از:

حمام روغن

روش حمام روغن یا Splash Lubrication یکی از روش های قابل توجه برای روغن کاری گیربکس صنعتی است. تمامی گیربکس هایی که از سرعت خطی ۱۵ متر در ثانیه برخوردار اند، با این روش روغن کاری خواهند شد. این نوع از روغن کاری باعث گردش روغن در سر تا سر گیربکس شده و به انتقال حرارت در گیربکس کمک شایانی می کند. در نتیجه دما نیز کاهش خواهد یافت.

گردش روغن اجباری

اگر سرعت گردش بیشتر از ۱۵ متر بر ثانیه باشد اما سرعت خطی گیربکس کم باشد، از روغن کاری اجباری استفاده می شود. در این روش چندین پمپ و لوله رابط به کار گرفته می شوند تا روغن کاری را انجام دهند. معمولا فیلتر روغنی در گیربکس کار گذاشته می شود تا برای همیشه روغن در سیستم گردش داشته باشد. در این روش همواره باید روغن تازه ای در دستگاه وجود داشته باشد.

جت روغن

روش آخر جهت روانکاری گیربکس صنعتی، روش جت روغن یا Oil Jet Lubrication است. گیربکس هایی که سرعت بسیار بالایی دارند به کمک این روش روان می شوند. در روش جت روغن به سرعت وارد رینگ و قفسه داخلی دستگاه شده و سپس خارج می شود. ورود و خروج روغن سبب ایجاد تلفات نسبتا کمتری خواهد شد.

روش‌های روغن کاری گیربکس

روش‌های روغن کاری گیربکس

راهکارهای عملی برای بهبود روغن کاری گیربکس

تا اینجای مطلب متوجه شده‌ایم که نحوه روانکاری گیربکس صنعتی چگونه و با چه روش هایی انجام می‌شود. اما این کافی نیست. هر فردی باید با برخی از راهکارهای عملی در جهت بهبود فرآیند روغن کاری آشنایی داشته باشد تا بتواند به خوبی و در زمان مناسب گیربکس را روغن کاری کند. نکات مهم در این رابطه عبارتند از:

  • اگر شما تاریخ تنظیم کنید و به صورت دوره ای و منظم روغن موجود در گیربکس را عوض نمایید، می توانید عمر مفید گیربکس را افزایش دهید.
  • در برخی از موارد توصیه می شود که از فیلترهای روغن استفاده شود. با کمک این فیلترها آلودگی های مخزن روغن کاهش یافته و فرسایش قطعات مختلف دستگاه نیز کمتر و کمتر می شود. سعی کنید هر روز سطح روغن گیربکس را تحت بررسی قرار دهید تا از آسیب های احتمالی این قطعه جلوگیری نمایید. در این صورت پایداری حرارتی گیربکس بیشتر می شود و عمر مفید آن نیز ارتقا پیدا می کند.
  • استفاده از روغن های مرغوب و باکیفیت هم راهکار دیگری برای افزایش کارایی گیربکس است. روغن های معمولی اغلب مواد زائدی دارند که به عملکرد گیربکس آسیب می رساند. اما روغن های مرغوب چنین نیستند.
راهکارهای عملی برای بهبود روغن کاری گیربکس

راهکارهای عملی برای بهبود روغن کاری گیربکس

مزایای روغن کاری گیربکس صنعتی

روانکاری گیربکس صنعتی مزیت های گوناگونی دارد. می توان گفت که این فرآیند جلوی فرسایش یافتن قطعات به کار رفته در گیربکس را می گیرد. همچنین در جلوگیری از آسیب دیدن گیربکس های صنعتی اهمیت زیادی دارد. یکی از مهم ترین مزایایی که روغن کاری انواع گیربکس های صنعتی دارد، این است که موجب صرفه جویی در هزینه ها می شوند. این مزیت اقتصادی می تواند دلیلی مهم برای به روان کردن گیربکس باشد. در کل اگر می خواهید به صورت هوشمندانه از گیربکس های صنعتی نگهداری کنید و راندنمان آنها را افزایش دهید، نیاز است که هر از چند گاهی نسبت به روغن کاری آنها اقدام کنید.

قیمت روغن کاری گیربکس صنعتی

امروزه برندهای مختلفی وجود دارند که روغن های گیربکس را تولید می کنند. متناسب با مواد اولیه ای که این برند ها به کار می گیرند، ممکن است قیمت روغن کاری گیربکس صنعتی تغییر پیدا کند. از سوی دیگر، میزان دستمزد تعمیرکاران نیز در این زمینه اهمیت زیادی دارد. چنانچه فرآیند روانکاری گیربکس صنعتی را به افراد ماهر بسپارید، مسلما باید هزینه های بیشتری را صرف کنید. این افراد عمدتا بهترین روغن موجود در بازار را برای روانکاری گیربکس مورد استفاده قرار می دهند. در نتیجه باعث افزایش راندمان کاری گیربکس و افزایش گشتاور آن خواهند شد.

شما می توانید انواع گیربکس صنعتی مورد نیاز خود را توسط تیم خبره توکا طرح سفارش دهید. برای انتخاب گیربکس و دریافت مشاوره و ثبت سفارش می توانید با شماره تلفن توکا طرح تماس بگیرید.

شماره تماس: 91091019-031 و 09900086778

 

نتیجه گیری روانکاری گیربکس صنعتی

روانکاری گیربکس صنعتی عامل مهمی برای حفظ بقا و بهبود کارمزد این گیربکس است. در این مقاله به بررسی روش های مختلف روانکاری و روغن زدن به گیربکس صنعتی پرداختیم و راهکارهایی عملی را برای بهبود روغن کاری این وسایل ارائه نمودیم. با کمک آنها می توانید هزینه های ناشی از تعمیر یا نگهداری گیربکس را کاهش دهید. چنانچه نیاز به راهنمایی های بیشتری دارید، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. برای آشنایی با ما می توانید شبکه های اجتماعی توکا طرح را دنبال کنید و از آخرین اخبار ما با خبر شوید.

 

سوالات متداول  در مورد روانکاری گیربکس صنعتی

  • چه میزان روغن باید داخل گیربکس ریخته شود؟

به طور کلی تمامی چرخ دنده ها و بلبرینگ هایی که در یک‌ گیربکس صنعتی وجود دارند، باید پر از روغن باشند تا دچار فرسایش نشوند. به همین دلیل باید گنجایش مخزن روغن دستگاه بررسی شود و متناسب با حجم آن روغن درون گیربکس ریخته شود. در صورتی که روغن مخزن کم شد، باید سریعا آن را شارژ کنید.

  • نکات قابل توجه در تعویض روغن گیربکس صنعتی چیست؟

هر از گاهی لازم است که به جای پر کردن مخزن روغن، روغن درون مخزن را تعویض نمایید. با توجه به مدت زمان کارکرد، نیروی وارده بر گیربکس، نوع روغن به کار رفته در گیربکس و شرایط جوی و میزان حرارت تولید شده تعویض روغن گیربکس صنعتی ارجحیت پیدا می‌کند.

  • هزینه روانکاری گیربکس صنعتی چقدر است؟

این هزینه ها ثابت نیستند و متناسب با نوع روغن، برند آن و دستمزد تعمیرکار تغییر خواهند کرد.

پست های مرتبط

2 دیدگاه در “روغن کاری یا روانکاری گیربکس صنعتی

  1. سعیدی گفت:

    سلام
    آیا تفاوتی در مخزن روغن گیربکس خورشیدی وجود داره؟ چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟ می تونم مخزن به صورت جدا گونه تهیه کنم یا نه؟

    1. دپارتمان محتوا گفت:

      مخزن روغن در گیربکس ها هیچ فرقی ندارد. اگه خودتون هم می تونید مخزن بسازید این کار را انجام بدید مشکلی نداره.
      عملکرد روغن به این صورت است که باید روغن به بلبرینگ بالایی برسد برای گیربکس های عمود نصب و خورشیدی یا مدل گیربکس های دیگه فقط باید به بالاترین نقطه بلبرینگ روغن برسد.حالا به هر نحوی ک می نونید مخزن بذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − چهار =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.